KSP MEDVEŠČAK

KSP Medveščak je osnovan u svibnju 2002. godine u okviru Sportskog društva Medveščak. Tijekom ljeta klub svake godine organizira Ljetne škole sinkroniziranog plivanja na bazenu SRC-a Šalata, a tijekom ostatka godine klub održava treninge na bazenu Mladosti na Savi i Zimskom plivalištu Mladost.

Usmjereni smo na rad s djecom i na popularizaciju ovog zdravog i vrlo atraktivnog sporta, a iz godine u godinu postižemo odlične rezultate na gradskim i državnim natjecanjima. Naše plivačice su kontinuirano u vrhu ovog divnog sporta. Klub sinkroniziranog plivanja Medveščak okuplja 50-ak djevojčica od 7 do 18 godina, koje treniraju u početnim  (Zimsko plivalište Mladost) i natjecateljskim grupama (Mladost na Savi).

Naše djevojke aktivno se natječu na gradskim i državnim te međunarodnim natjecanjima u kategorijama seniorki, juniorki, kadetkinja i mlađih juniorki. Naše sportašice su aktualne državne prvakinje i kategorizirane od strane HOO-a te većina njih su stalne članice reprezentacije.
 

Naša trenerica Ana Novak je ujedno i izbornica nacionalnih ekipa pod čijim vodstvom su hrvatske reprezentativke odskočile u svim kategorijama te se razvile u ekipe koje ravnopravno konkuriraju najjačim europskim i svjetskim sinkro timovima. Velika predanost te napor i trud koji, uz ostale trenerice kluba, ulaže u svom radu do sada je rezultirao brojnim uspjesima naših plivačica koje iz godine u godinu postižu vrhunske rezultate na gradskim, državnim i međunarodnim natjecanjima osvajajući medalje u svim disciplinama i svim kategorijama. 

Ponosni smo na sve sportske uspjehe naših plivačica, a posebno smo ponosni na naše trenerice koje pomičući granice kreativnosti i kvalitete, sustavno i entuzijastično rade na stvaranju široke baze podmlatka kojeg kroz rekreacijski program odgajaju u zdrave sportske ličnosti sa smislom za kolektivni rad, razumijevanje i toleranciju te onog pomlatka koji bi kroz natjecateljski program u budućnosti dosegao i kvalitetu za olimpijsku scenu. S ponosom možemo reći da broj plivačica našeg kluba u reprezentaciji potvrđuje da klub ima plivačice koje će možda jednog dana nastupiti na natjecanju koje je san svakog sportaša - Olimpijskim igrama."